holland op zijn mooist

Kunsthandels

http://hollandopzijnmooist.nl/kunsthandels-2/

Hieronder – minder of meer – in het Hollandse landschap gespecialiseerde kunsthandels, die kwalitatieve werken brengen van hedendaagse en klassieke meesters.

 

Schermafbeelding 2015-10-09 om 20.38.22Kunsthandel Bies in Eindhoven is een van de topbedrijven van Nederland, en vaste exposant op zowel de Tefaf als de Pan. De collectie omvat werken van de belangrijke meesters uit zowel de Romantische als de Haagse School. Daarnaast vindt u bij Bies werken van kunstenaars uit de eerste helft van de 20e eeuw. Het landschap als genre is ruim vertegenwoordigd. Afgebeeld (links) is een fraai werk van Barend Koekkoek uit 1850. www.kunsthandelbies.nl

Schermafbeelding 2015-10-03 om 12.32.36

Dutch Accent. Een alleraardigste galerie in de Berenstraat, hartje Jordaan, te Amsterdam. Zeer druk bezocht, want de Berenstraat is één van de beroemde Negen Straatjes. Galerist Ton Verdegaal collectioneert met passie bereikbare werken van kunstenaars als Sonja Brussen, Leo van der Vlist (zie afbeelding, Twee liggende en een staande koe 30 x 40 cm), Niels Schouten, Anneke van der Lende, Bairbre Duggan, Esther van der Sluis, Ineke Mahieu, Lies Goemans, Hugo Kaagman and Leopold. Klik hier voor de site.

Kunstzaal Leo van Heijningen. Gerenommeerde kunsthandel in het Haagse Noordeinde. Leo en Leny van Heijningen organiseren jaarlijks meerdere tentoonstellingen, en organiseren ook vaak schilderevenementen. Van Heijningen vertegenwoordigt kunstenaars als Loes Botman, Rob Houdijk en Gerrit Neven. Klik hier voor de site.

Galerie Hoeve Rijlaarsdam. Loekie Rijlaarsdam werd opgeleid als kleuterleidster, en kwam met kunst in aanraking via mijn haar man, Thijs Rijlaarsdam. In de laagdrempelige kunsthandel worden ook evenementen georganiseerd. Bekend is de enorme rijke beeldentuin te Nieuwkoop, midden in het hart van het groene hart. Rijlaarsdam verkoopt zowel oudere werken als werk van levende kunstenaars. Klik hier voor de website.

Schermafbeelding 2015-10-02 om 14.32.30Galerie Ruigewaert. Een heel aardige zaak, gevestigd in een fraaie boerderij in het Groningse Niezijl. De schilderijen zijn gepresenteerd in de omgeving van uitgelezen woon- en decoratie-artikelen. De gastvrije Tjitske Regnery en haar echtgenoot houden minimaal vier keer per jaar een fraaie tentoonstelling waarin het Nederlandse landschap centraal staat. Hier exposeren onder meer Ineke Mahieu, Anneke van de Lende.

Schermafbeelding 2015-10-25 om 21.15.13Kunsthandel Pygmalion Art te Maarssen heeft een fraaie collectie, waaronder veel landschapskunst van de kleinere meesters van of na de Haagse School. Eigenaar is kunsthistoricus Drs. Jaap Versteegh, die heel wat meer is dan kunsthandelaar alleen, want hij publiceert en verzorgt lezingen, en treedt ook vaak op als adviseur voor musea. Elk jaar geeft Versteegh een korte cursus kunstgeschiedenis voor liefhebbers. Afgebeeld is een fraai werk van Nicolaas Bastert. Klik hier voor de website.

Galerie Petit. In 1970 openden Dobs en Ton van Dijk een piepklein galerietje in Amsterdam. Inmiddels zijn ze gevestigd aan de OZ Voorburgwal, maar de galerie heet nog steeds Petit. Wat is het kernpunt van deze galerie? De liefde voor de figuratie en wat je zou kunnen noemen het lyrisch realisme. Dat wordt bedreven door zeer uiteenlopende kunstenaars, waaronder Joanna Quispel, Gerrit Neven en Wendelien Schönfeld, om er maar een paar te noemen. www.galeriepetit.nl